Det var sent på förmiddagen den 24 november som tre jägare var ute på jakt i Velinga utanför Tidaholm. De sköt och träffade ett vildsvin. När de sökte efter det skadade djuret gick den 150 kilo tunga vildsvinsgalten till attack mot en av jägarna - Anders Ahlvist.

Attacken höll på att kosta honom livet. Jaktkamraternas snabba insats att stoppa blodflödet var avgörande för att han nu överhuvudtaget är i stånd att själv kunna berätta om den mardrömslika upplevelsen.

– Jag minns faktiskt i stort sett allt fram till att jag fördes till sjukhus i helikoptern, säger han till Västgöta-bladet.

Vildsvinet sprang rätt mot Anders och tryckte samtidigt upp betarna. Då blev jägaren liggande på rygg, men han lyckades dra åt sig geväret och skjuta galten med tre skott.

Anders förstod direkt att han blivit svårt skadad men kände inga smärtor eftersom adrenalinet pumpade för fullt. Han ropade på sina jaktkompisar att det var bråttom. Betarna hade skurit upp höger ben från knäet upp till ljumsken och vänsterbenet från knäet och en bit upp på låret.

Kompisarna tog två bälten och drog åt hårt, vilket stoppade blodflödet. SOS Alarm fick koordinaterna till platsen men räddningsinsatsen var inte enkel eftersom det var runt 160 meter till närmsta skogsväg.

Annons

Första dygnet var kritiskt. Anders låg på IVA och fick sex påsar blod och såren spolades med flera liter spolarmedel eftersom vildsvin bär på elaka bakterier.

Det är nu nästan två veckor sedan jaktolyckan med omfattande behandlingar. Han har så sakteliga återhämtat sig från attacken men ligger kvar på Skaraborgs Sjukhus. Anders fick gå upp och gå för första gången under tisdagen och han hoppas på att få komma hem till jul.

Jaktolyckan har dock inte avskräckt honom från att fortsätta jaga, men han har fått sig en tankeställare.

– Jag gjorde inget fel, men måste vara mer observant.

Läs hela artikeln här på Västgöta-Bladet.