Med fler utställare än tidigare och utökade lokaler lockade julmässan på Knistad herrgård besökare på jakt efter julstämning.

— Vi bor på Billingen och hade fått snö hemma, så det skapade julstämning. Nu hoppas vi få ännu mer av det här, säger Isabella Svensson, som tagit med sig barnen Edwin, Klara och Irma.

Barnen beundrade julbockarna i granris och några trollstavar med stjärnor i toppen av tovad ull.

— Simsalabim, nu förvandlar jag dig, förklarade Klara och testade trollstaven.

Någon julängel förvandlades inte undertecknad till, men nog lyckades hon trolla fram lite julstämning.

Annons

Trots det gråmulna vädret bidrog alla detaljer till den rätta känslan. Där fanns glitter och tända ljus, tomtar, musik och en hästdragen skrinda med pinglande klocka.

Möjligheter till att hitta julklappar fanns också. Utställarna sålde allt från smycken och kläder till prydnadsföremål, leksaker, mat och godis.

Helena Fredriksson från Hjobutiken Gusto Classico lockade med smakrik ost, oliver, korv och sötsaker.

— Jag gillar den här mässan, förklarar hon. Vi har varit med varje år, det är så mysigt med herrgårdsmiljön, konstaterar hon.

Några som däremot var på plats för första gången var UF-företaget Smell Away. Det består av fem ungdomar på Plusgymnasiet i Skövde, som startat verksamhet som en del av sin utbildning. De säljer påsar med doftdiamanter, som tar bort dålig lukt i hemmet.

— Innehållet är skapat av eteriska oljor och örter. Allt är organiskt, förklarar Denis Alagic.

Under mässan kunde besökarna också ta en fika, åka häst och vagn eller träffa tomten, som delade ut godsaker till barnen.

Jul