Thomas Högberg och Hans Ljunggren hade känt varandra i över 30 år och hade utöver tiden som ledare i Skövde IK även minnen av att de hade varit spelare tillsammans.

Thomas Högberg hade länge varit sjuk i cancer och på onsdagskvällen avled han. På torsdagsmorgonen blev Hans Ljunggren informerad om dödsfallet.

— Jag har vetat om att han hade varit sjuk länge och att tillståndet hade förvärrats den senaste tiden, säger Hans Ljunggren.

Han hade kontakt med Thomas Högberg för sista gången för några veckor sedan.

— Då hade han fått tråkiga besked och berättade att det inte såg ljust ut, säger Hans Ljunggren.

Han vill minnas Thomas Högberg som en duktig ishockeyledare och en fin människa som alltid var väldigt optimistisk.

Annons

— Mina minnen av Thomas är otroligt ljusa. Han var en väldigt god kamrat och medarbetare i föreningen. Han spred oerhört mycket positiv energi och var jättelätt att samarbeta med. Oavsett hur det gick, om det blivit vinster eller förluster, så såg han alltid till att vara positiv. Det är något som jag särskilt vill minnas, säger Hans Ljunggren.

Thomas Högberg kom från Tidaholm och började sin ishockeykarriär i Tidaholms HF. Han inledde sin tränarkarriär i Skövde IK 1992 och verkade fram till 2000 som både huvudtränare och målvaktstränare.

Mellan 2005-2012 arbetade Thomas Högberg som målvaktstränare i HV71 och fick vara med om att vinna två SM-guld med Jönköpingsklubben. I januari år berättade Thomas Högberg om tiden i HV71 vid ett möte med Gamla Giffare i Tidaholm.

— Jag kan naturligtvis inte svara utförligt på hur han var i HV, men vad jag har förstått var han till stor del mannen bakom Stefan Liv, säger Hans Ljunggren.

2012 återvände Thomas Högberg till Skövde IK som målvaktstränare och blev kvar i klubben fram till 2016.

Vissa av spelarna i dagens Skövde IK har själva arbetat tillsammans med Thomas Högberg, men enligt Hans Ljunggren är det inte så många av spelarna i dagens A-lagstrupp som har personliga minnen av honom.

Skövde IK spelade på onsdagskvällen hemmamatch mot Lindlöven (förlust 1-4). Kommande matcher är borta mot Forshaga på söndag och nästa hemmamatch är Skaraborgsderbyt mot Mariestad måndag den 27 november. Det kan bli aktuellt att hålla en tyst minut vid det tillfället.

— Det är ett beslut som styrelsen måste fatta, det finns vissa restriktioner om hur det ska fungera med att hålla tyst minut, säger Hans Ljunggren.