Det är Skövde Innebandyförening som arrangerar Sibben Cup. Årets upplaga av turneringen har lockat ett rekordstort deltagande. 117 lag från 48 klubbar är anmälda i åldersklasserna P11, 12, 13, 14 och 15 samt F11, 12, 13 och 14/15, med P14 som största åldersklass.

Deltagarlistan fylldes för övrigt på snabbt när anmälan öppnade, vilket innebar att ett antal lag fick ställa sig på väntelistan för en plats i hopp om ett sent återbud.

Cupen startar med gruppspel på fredag och lördag, fortsätter med slutspel lördag och söndag och därefter finaler och match om tredjepriset på söndagen. Matcherna spelas i Arena Skövde, Idrottshallen, Helenahallen, Kavelbrohallen och Billingskolan.

Som sig bör är arrangerande Skövde IBF väl representerat i den egna cupen med elva anmälda lag, varav tre i P11 och två i P12. Även Stöpen IBK deltar med tre lag i turneringen.

I fjol hade Skövde sitt F14/15-lag i final, där man till sist förlorade mot Fröjereds IF. Dessutom tog sig Stöpen IBK:s P14 till final, men föll till sist mot Gränna AIS. Återstår att se om något av hemmalagen kan ta sig till final den här gången och om möjligt ta hem slutsegern.