I slutet av maj fick Johanna Flygelholm beskedet att hon var en av 16 tjejer som blev uttagna till U19-EM.

– Jag har inte fattat än. Folk frågar om man är nervös, men jag har inte hunnit tänka. Jag har inte förberett mig. Det kommer väl dagen innan, säger hon till skaraborgslanstidning.se.

Föreberedelserna har dock inte varit optimala. Flygelholm har en förkylning bakom sig, men tror inte det kommer att påverka.

Annons

– Jag har inte spelat handboll sedan innan midsommar, så det kommer bli jobbigt under de inledande träningarna. Samtidigt har jag varit sjuk till och från. Jag är övertränad, så det är skönt att komma ifrån lite, säger Flygelholm.

Under veckan lämnar hon för förturneringen SOC innan det är dags för avresa till Slovenien. Kroatien, Frankrike och hemmanationen står för motståndet i gruppen.

Hjärtat i Skövde

Flygelholm lämnade moderklubben Skara HF för två år sedan. Då låg klubben i Allsvenskan, men trots att Skara inför förra säsongen tog steget upp till SHE var moderklubben inget alternativ inför den kommande säsongen.

– Jag har ett år på gymnasiet och att skriva på ytterligare ett år för Skövde var solklart. Sedan får vi se hur det blir nästa år med studier och så vidare.

Vilket lag finns närmast hjärtat då?

– Haha, Skövde. Det måste jag säga, även om Skara är moderklubben.

Flygelholm fick under den gångna säsongen en begränsad speltid i Skövde, men i och med att laget har tappat flera av sina etablerade spelare inför den kommande säsongen är hon hoppfull och hoppas på mer speltid.

– När jag har pratat med Magnus (Frisk, tränare) känns det bra. Allt handlar om att utvecklas och göra bra ifrån sig på träningarna.

Men hur det går för Skövde under den kommande säsongen lämnar hon osagt.

– Det är som en öppen bok. Det kan gå hur som helst. Jag har ingen aning.