Att det var en av de bästa vårdagarna hittills hindrade inte ett tusental barn och medföljande föräldrar från att tillbringa ett antal timmar inomhus när Barnäventyret hölls för första gången i Arena Skövde.

Närmare 2 500 personer hade lockats till Arenan och fick en dag fylld med aktiviteter. Hoppborgar, klätterpyramid, trampbilsbana, bumperball, bowling och diverse dataspel fanns att testa. Dessutom kunde man få en fantasifull ansiktsmålning eller för den delen pimpa sin egen bakelse.

Från scenen bjöds också på teaterföreställningar med välkända figurer som Pippi Långstrump, Bamse och Babblarna. Och så givetvis dagens höjdpunkt; Sean Banans scenshow.

På utsatt tid klev idolen upp på scen och bjöd sedan på en halvtimmeslångt uppträdande med flera givna hits. Att döma av det högljudda gensvaret och alla uppsträckta händer hade publiken stenkoll på det mesta av Seans låtar.

Men han tog också tillfället i akt och skickade med sina fans några tänkvärda ord.

– Var glada att mamma och pappa valde att komma hit i dag och låter er vara er själva, men efter hand måste mamma och pappa också låta sina barn fortsätta vara sig själva.

– Min pappa tjatade hela tiden på mig och undrade ”när ska du bli ingenjör”. Han ville leva sina drömmar genom mig, men det tänkte jag inte låta honom göra, utan i dag är det min dag och resten av alla dagar i mitt liv är min dag, eller hur?!, frågade Sean Banan.

Annons

Och givetvis fick han ett unisont och starkt ja-rop som svar.

Söndagens arrangemang i Arena Skövde är ett samarbete mellan Konferens och event Skaraborg, Arena Skövde, och Next Skövde.

Efter showen stod Camilla Rickstrand från Konferens och event Skaraborg bredvid scenen och var både glad och överraskad.

– Folk började köa en timma innan vi öppnade och när det var dags hade vi en 200 meter lång kö av folk som ville in. Det har varit massor med människor här från första början och fram till nu, säger Camilla.

– Jag kände att det här var något som saknades i Skövde. Tanken var att vi skulle haft det nästa helg, då det är barnens dag, men då var arenan upptagen, så då tog vi det en helg tidigare. Men det spelade ju ingen roll.

Den lyckade premiären gör att Camilla och Andreas Karlsson, eventansvarig på Arena Skövde, redan bestämt sig för att köra även nästa år.

– Vi kände att hela konceptet blev riktigt bra. Då ska vi också utöka området och även låta olika föreningar vara med och visa sin verksamhet, säger Camilla Rickstrand.