I berättelsen om hjälten från Sherwoodskogen brukar prins John vara skurken. Så är han även i Skövde musikteaters uppsättning, men en rolig sådan. Prinsen, här i Jonathan Segerhiertas gestalt, får både stora och små att skratta och trallar dessemellan på glada visor, gärna sådana som smädar storebror, kung Richard, som påpassligt nog begett sig utomlands på korståg.

Tillsammans med sheriffen av Nottingham (Thomas Edwass) lägger prins John upp planerna för att ta över riket och suga ut folket. Men de har inte räknat med Robin Hood (Carl Strandberg). Med hjälp av Lille John (Niclas Johansson) och de andra i Skogens muntra gäng sätter han stopp för skurkarna.

Annons

Musikalen om Robin Hood har en stor ensemble – på scen står hela 41 personer – och det är både barn och vuxna som nu sjunger, dansar och spelar teater.

Handlingen har lånat en hel del från 90-talsfilmen om Robin Hood med Kevin Costner i huvudrollen - faktum är att vissa repliker är nästan desamma, men det finns också mycket som är annorlunda. Som det faktum att prins John inte finns med i filmen.

Johan Gille, som ursprungligen skapade dramatiseringen för Lerbäcks friluftsteater, har gjort ett smart drag då han plockade in scener från Robin Hoods barndom. Här får man se hur Robin, lady Marion och sheriffen, som då är pojken Edmund, leker tillsammans. Det här ger djup åt berättelsen.

Musikalen bjuder också på mycket sång, musik och glittriga shownummer som ju inte alls finns i filmen. Den är också anpassad för en ung publik, från fem år och uppåt är det sagt.

Robin Hood spelas vid åtta tillfällen till och med den 4 mars.

LÄS MER: Robin Hood intar musikalscenen