Schyffert är inte den enda publikfavoriten som gästar Vara konserthus i vår. Han får också sällskap av Malena Ernman, Martin Stenmarck, Miss Li, Solala och Jekko och Jessie och många fler.

Sångerskan Malena Ernman kommer till Skaraborg redan den 19 januari. Då bjuder hon och gitarristen Mats Bergström på gitarrklang och vacker operasång. Föreställningen omfattar allt från klassiska stycken av Mozart och Puccini till visor och musik.

Den 18 februari är det Henrik Schyfferts tur att berätta om sina rädslor på konserthusets scen. Hans föreställning har gått för fulla hus runt om i landet och nu är det Skaraborgs tur att ta del av den kritikerrosade showen.

En annan hyllad man dyker också upp i Vara i vår. Martin Stenmarck tar klivet in på teaterscenen i Syskonkärlek - Räkna med bråk. Med hjälp av komikern Kristoffer Appelgren har han skapat en föreställning som både roar och oroar, som Aftonbladets recensent beskriver det. Det handlar om Stenmarcks uppväxt med tolv syskon, fyra fäder och en gränslös mamma.

Prisad är också Ellen Andersson Quartet, som utnämndes till årets nykomling på Jazzkatten 2017. Den unga gruppen kommer till Vara tillsammans med en av landets bästa liveartister, Miss Li.

Annons

Flera av landets stora artister hyllas i en rad olika föreställningar. Viktoria Tolstoy tolkar Nina Simone, Solala och Bohuslän Big Band framför låtar av Håkan Hellström och CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk hyllar sina fäder genom att tolka Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk.

Flera av årets deltagare i TV4-programmet Så mycket bättre dyker också upp i Vara. Det är Moneybrother, Sabina Ddumba, Tomas Andersson Wij och Kikki Danielsson som vid olika tillfällen gästar konserthuset.

För barnen väntar också flera älskade figurer. På den första familjedagen kommer den oförutsägbara och busiga duon Jekko och Jessie och senare i vår är det dags för sång- och dansföreställningen Bamse och hans vänner.

Simon Ljungman är tillbaka med Simon med vänner och i år har han bjudit in bland annat Martin Hederos, Nadia Nair och Körverket HOPP.

På kvinnodagen den 8 mars kommer poddprofilerna Anitha Schulman och Ann Söderlund, som medverkar med en specialskriven föreställning – Kvinnogrisarna.

Andra framgångsrika kvinnor som gästar Vara under våren är soulsångerskan LaGaylia Frazier, Edda Magnason och Elisa Lindström. Det sistnämnda är tillbaka med showen Whole Lotta Shakin’.

För den som älskar klassisk musik väntar en höjdpunkt den 13 april då Göteborgs symfoniker gästar med drömkombinationen Santtu-Matias Rouvali och Hélène Grimaud.

Ett annat intressant möte blir det även när Cullbergbaletten och Dramaten tolkar Sveriges mentala tillstånd genom dans i Mental States of Sweden in Dance.