Tjejhockeyn i Västergötland växer, men det är ont om renodlade tjejlag och de får i stället spela med killar. Det vill Johnny Fjällborg från Falköping försöka att ändra på.

– Det har gjort mig lite irriterad att det inte finns och jag har tjatat mig till att det skulle bli en cup och ett tjejlag. Nu får det vara dags, känner jag.

– Egentligen skulle det ha varit en turnering, Blue Riders Cup, för tjejer. Det finns inte så mycket cuper runt om i länet enbart för tjejer. Med kort framgångshållning fick vi dock inte så många napp, men i samarbete med Västergötlands ishockeyförbund blev det till slut 27 tjejer och vi spelade två matcher mot varandra på helplan, säger Johnny Fjällborg.

Han fortsätter:

– Tanken är att vi av de här tjejerna ska försöka få ihop ett lag som vi kan möta andra distrikt med, Örebro, Göteborg och så vidare samt åka på cuper. Så det som det är för äldre med Västgötalaget.

Hemmaklubben Falköping hade flest spelare representerat, åtta stycken.

På plats i Odenrinken var även Anders Strålman från förbundet och hade bland annat en informationsträff för föräldrarna.

I början av mars hölls en tjejhockeydag i Tidaholm med runt 40 spelare födda 2007 eller senare.

I söndags var isen i Odenrinken fylld av hockeyspelande tjejer från Skaraborg.

Johnny Fjällborg är den som dragit igång projektet.

Två matcher spelades, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Annons