Tungviktsmötet mellan IFK Skövde och IFK Kristianstad blev en spännande historia.

LÄS MER: Superrysare IFK Skövdes hemmasvit bröts: "Ingen skam att förlora"

Gästerna gick till slut vinnande ur det gastkramande mötet och blev därmed först med att besegra IFK Skövde i Arena Skövde den här säsongen.

– Kristianstad är och har ju länge varit det bästa laget i Sverige. Även fast vi hade en del skador i dag, så lyckades vi visa att vi är ett väldigt bra handbollslag med många individuellt skickliga spelare. Det är väl det som skiljer lagen åt, säger Alfred Ehn, som länge var en ledande spelare i Skövde men numera är heltidsproffs i IFK Kristianstad.

LÄS MER: Alfred Ehn till Kristianstad: "Känns inspirerande"

Speciell match

Vänstersexan sköt sex mål i sin återkomst till Skövde på söndagen. Inför ögonen på många åskådare, däribland familj, släkt och vänner, ställdes Lidköpingssonen mot sin förra klubb.

– Det var roligt med mycket folk på läktaren. Känslan var lite speciell under hela matchen. Det var mer känslor än vad jag trodde att det skulle vara, säger Alfred Ehn.

Annons

Det har hänt en hel del med det IFK Skövde som han lämnade för snart ett år sedan.

– Det är ganska många nya i Skövdes lag och det är roligt att det går bra för klubben och staden. Det syns ju på läktaren, i dag var det ju så gott som fullsatt.

LÄS MER: Se 24 bilder från tungviktsmötet som lockade storpublik till arenan

"Tur om man får tre dagar"

24-åringen kan blicka tillbaka på en händelserik säsong så här långt. Han har varvat spel i Handbollsligan med matcher i Champions League.

– Vi har spelat väldigt mycket matcher och det var jag inte riktigt van vid i början. Det slet mycket på mig, mer än vad jag trodde att det skulle göra. Vi hade många väldigt långa resor och bara det tär mycket på en, säger Ehn och fortsätter:

– Till en del matcher har vi åkt på fredagen och sedan inte kommit hem förrän på måndagen. Innan har man varit van vid att ladda en vecka innan nästa match. Nu har man tur om man får tre dagar.

"Det kan bara bli bättre"

Men matcherna mot internationellt motstånd har varit mödan värd.

– Det har varit jättehäftigt att få möta och mäta sig med de bästa lagen och några av de bästa spelarna i världen.

Alfred Ehn i IFK Kristianstads matchtröja.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Kristianstad hamnade i en svår grupp, med bland andra Barcelona och Telekom Veszprem, och något avancemang i turneringen blev det inte för Skånelaget i år.

– Vi fick en ganska knackig start, mycket på grund av att vi hade ett lag med många nya spelare och att det tog tid innan vi hade spelat ihop oss. På slutet spelade vi bättre och kom nära men det räckte inte hela vägen. Det kan bara bli bättre nästa säsong.

Slutspelsskägg

Men ännu är den här säsongen inte till ända. Efter en svängig höst och vinter väntar nu en vår med viktiga matcher i Handbollsligan.

Snart drar SM-slutspelet igång och Alfred Ehn håller på att hitta storformen lagom till slutspelsmatcherna.

– Nu känns det som att jag har hittat rätt och börjar komma in i det mer. Jag hoppas att jag kan öka lite till nu i slutspelet. Jag har aldrig spelat slutspel tidigare, så det gör det extra speciellt och jag tycker att det ska bli jättekul. Jag ser fram emot att spara ut ett fint skägg nu under våren.

LÄS MER: Hedberg inför slutspurten: "Dumt att hoppa in och börja trixa"

LÄS MER: Holmén lämnar IFK Skövde – klar för Danmark efter säsongen