Dennis Sandberg har seglat upp som ett namn när det pratas om framtida tränare i IFK Skövde. Den 52-årige göteborgaren har tidigare tränat Redbergslid, Aranäs och Alingsås som han var med och förde till tre raka SM-finaler.

Nu fungerar han som förbundskapten för ligalandslaget.

- Jag har faktiskt inte så mycket att säga, säger Sandberg om ryktena.

Har du haft kontakt med IFK Skövde?

- Inte mer än att jag pratar med dem om spelarna som jag har. Jack Thurin är en av spelarna som är med i talangprojektet, säger Sandberg.

Dessutom är Sandberg väl bekant med Ulf Nyström som nyligen utsågs som ny sportsligt ansvarig i IFK Skövde.

- Jag har aldrig haft äran att jobba ihop med honom på det sättet, men han slutade på förbundet när jag började med 00/01-laget. Känner honom sen många år tillbaka.

Hur hade du ställt dig till IFK Skövde?

- Det är en anrik och fin förening med bra ungdomsverksamhet. Det hade man i alla fall funderat på, absolut. De har någonting på gång och har rett ut sina ekonomiska problem och det är glädjande för svensk handboll.

Kommer du att träna något lag i elitserien nästa år?

- Kan inte svara på det, jag har ingen aning om min framtid nästa år. Det enda jag vet är att jag har ligalandslaget och juniorlandslaget.

Annons

Och det är uppdrag som man kan ha vid sidan av ett tränarjobb i elitserien?

- Det går alldeles utmärkt att kombinera. Både Jerry Hallbäck och Martin Boqvist har gjort och gör det och det är samma sak på damsidan med Henrik Signell. Du blir inte rik på att bara träna ett landslag.

Sandberg var på plats i Malmö och såg IFK Skövdes match mot Malmö på plats.

Nyström avslöjar inget

IFK Skövdes sportsligt ansvarige, Ulf Nyström, säger så här om processen med att hitta en ny tränare:

- Vi jobbar på. Vi har ingenting som vi kan gå ut med.

Hur ser processen ut?

- Jag vill inte gå in på det.

Är Dennis Sandberg ett av namnen som hade kunnat ta över IFK Skövde?

- Dennis är en duktig tränare och jag känner honom mycket väl. Vi kollar efter tränare både i och utanför Sverige.

Var kollar ni främst?

- Vi har ett ganska brett spektrum. Det gäller att utnyttja sina kontaktnätverk och gallra ur vilka personer som kan göra ett bra och viktigt jobb. Vi kan inte bara gå och ta någon från charkhyllan. Man måste tänka lite innan och det har vi gjort.

Är ett av spåren Dennis Sandberg?

- Det vill jag inte kommentera. Det finns fler spår.

Så han är ett av namnen?

- Vi har flera tränare som vi har tittat på under en period. Även tränare som Skövde tittat på innan jag kom in i bilden. Jag vill inte kommentera några namn.

När vill ni ha det klart?

- Jag hade gärna velat se en ny tränare i morgon. Men det blir när det blir. Det viktiga för oss är att göra rätt saker i rätt tid. Det handlar också om att få en tränare som vi tror på och som vi tror kan göra ett jättebra jobb. Det viktiga är att det blir rätt.