Efter en inventering i Skövde AIK:s gömmor fann klubben tre matchställ och ett 70-tal t-shirts de inte längre behövde.

Klubben la då ut en förfrågan på sitt Twitter-konto om det var någon som kände till en lämplig välgörenhetsorganisation.

– Den tidigare SAIK-spelaren Jerry Westerberg svarade och tipsade om Hope4Kinshasa, berättar Marcus Peterson på SAIK:s kansli.

Annons

Efter en kontakt med organisationens grundare Tresor Singbo, som fick berätta om sin verksamhet, bestämde sig Marcus och Skövde AIK att skänka sina överblivna kläder till just dem.

Under onsdagen skedde överlämnandet och Tresor blev glatt överraskad av besöket i den röda klubbstugan.

– Jag hade fått uppfattningen att det rörde sig om ett matchställ, och så kom de med tre stycken och en massa t-shirts. Det gjorde min dag. De barn som får de här sakerna kommer blir jätteglada.

Tresor berättar att han planerar att åka till Kongo i augusti.

– Jag är jätteglad att det finns människor, som gör det möjligt för mig att göra det jag vill göra. Det jag blir så glad över är att det var klubben som själva tog kontakt med mig.

För att fylla den stora container som ska fraktas till Kongo uppmanar Tresor att fler klubbar följer Skövde AIK:s exempel.

– Det finns säkert många klubbar runt om i Skaraborg som har gamla kläder som mest ligger och samlar damm. Nu har de en möjlighet att ge bort dem så de kommer till användning i stället.