Skövde Nyheter

Annons

Så sattes gränserna i Västergötland

Så sattes gränserna i Västergötland

Varför har man en gräns? Som var och en kan se idag är det dels egna ekonomiska intressen, där man vill reservera rättigheter för sig själv. Christer Westerdahl, professor emeritus, ger en historisk tillbakablick på Västergötlands gränsmärken

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Riktar kritik mot höjd pensionsålder – så påverkas du

LO är kritiskt till beslutet att höja pensionsåldern.
– Jag är förbannad. Man höjer pensionsåldern men det betalas in för lite till våra pensioner. Staten måste täcka upp, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Kapade bil under knivhot

Mannen hade stannat vid Pressbyrån i Töreboda för att köpa cigarretter.
Plötslig dyker en 28-årig Falköpingsbo upp och kräver att få bilnycklarna. I handen har han en kniv och riktar den mot förarens mage.
Nu döms mannen för bilkapningen och ytterligare en bilstöld.

Dags för årets vinmässa i Skara

På lördag får Skaraborna njuta av en välsmakande avslutning av årets kulturvecka. Då är det åter dags för Munskänkarnas och Stadshotellets årliga vinmässa. Här ges det goda möjligheter att botanisera bland ett spännande vinutbud.

Oskar kvalar till SM i transportteknik: ”Jag känner mig helt okej med körningen”

På torsdagen står Kavelbrogymnasiet som värdar för en kvaltävling till SM i transportteknik. Oskar Runnesjö Gustavsson är skolans representant i tävlingen.

Förlorar kommunen i kammarrätten kan man tvingas betala en miljon till staten

IVO anser att Skövde kommun tog för lång tid på sig att hitta en bostad åt en person, som beviljats en insats enligt LSS. Nu hoppas man på prejudikat i kammarrätten, som gett prövningstillstånd.

Angelicas hundar förgiftades: "Måste vara riktat mot oss"

I måndags fick Angelica Prytz hundar i sig något som var giftigt för dem. Något som luktade starkt av kemikalier hade blandats med torrfoder och lämnats i trädgården.
– Man kan inte åka förbi vårt hus av en händelse, så det måste vara riktat mot oss, säger Angelica Prytz som är väldigt orolig efter det som hänt.

Oppositionen: Varför vill alliansen inte acceptera fattade beslut?

Oppositionen är missnöjd med beslutsfattandet i Barn- och utbildningsnämnden i Skövde kommun. Nu undrar de hur alliansen planerar att agera.

Sökte lån på 170 000 i en bekant mans namn

Den 37-åriga kvinnan från Götene tog ett lån i en bekants mans namn på 170 000 kronor.
87 000 gick till att betala en gammal skuld och resten till att köpa en ny bil. Nu åtalas hon för grovt bedrägeri, olovlig identitetsanvändning och urkundsförfalskning.
Artikel 2 av 9
Riktar kritik mot höjd pensionsålder – så påverkas du
Tillbaka till startsidan