Lokalen som KappAhl hittills tittat på är den som nu inhyser Klädhuset M. På måndagens stora slutrea, inför att butiken läggs ned, ringlade köerna långa. Samtidigt pågår alltså diskussioner mellan fastighetsägaren och klädjätten som nu vill satsa i Skara.

— De vet att det snart finns en tom lokal i huset, säger Johan Carlberg.

Problemet är bara att KappAhl inte riktigt gillar läget på andra våningen. De vill istället ha en nybyggd lokal i markplan i anslutning till Julahuset.

— Önskemål kan man ju ha. Sen om vi kan hitta ett annat sätt att hantera frågan får framtiden utvisa, säger Johan Carlberg och tillägger att när det finns tomma ytor så tittar man på dem först.

Om det kan bli aktuellt att bygga nytt för att möta KappAhls önskemål kan G&K Blanks Fastigheter inte svara på i dagsläget.

— Jag kan inte kommentera det. Det är något de önskar, men den marken är inte planlagd så det kan vi inte ta ställning till i dagläget.

Vad skulle en etablering ha för betydelse för Julahuset?

Annons

— Det är självklart bra för Skara eftersom det försvinner en klädbutik. Att få in en välkänd klädkedja är så klart intressant för Skara.

Även näringslivschefen Anna Sundbom är glad för att KappAhl nu vill etablera sig i Skara.

— Det är fantastiskt så klart och jätteroligt. Vårat läge lockar återigen. Nu hoppas vi att det går hela vägen, säger Anna Sundbom.

När det kommer till hur hon och Skara kommun kan underlätta en etablering bollar hon tillbaka till fastighetsägaren.

— Vi äger ju inte lokalerna, men är det så att de vill bygga ut eller bygga nytt så kommer ju vi in när fastighetsägaren ansöker om bygglov hos kommunen.

Kommunen har redan pratat med fastighetsägaren i frågan om KappAhls etablering och enligt Anna Sundbom så kan en idé om en lösning redan finnas.

— Vi är på banan, försäkrar hon.

— Det ena drar det andra och Skara blir en attraktiv stad. Sen breddar det ju också utbudet för konsumenterna så jag hoppas att de får det att landa, säger Skara kommuns näringslivschef.