SKKARABORG

Hur dyra era sidendukar än varit och hur kända artister ni än bokat så ligger ni i lä när det kommer till riktig underhållning, sådan som berör och får människor att vika sig av skratt.

Nog om småprat.

Jag var i Härjevad här om helgen på Vrickade teaterns julshow. Det må vara några riktiga galningar som river ut en gammal lada mitt ute på landet och bygger om den till en teater. Men det är också genialiska galningar. För där ute på åkern startade verklig underhållning redan när vi klev ur bilen, väl inne vibrerade väggarna av den puls människor spred. Det var cirkus, trolleri, sång i hög klass, eldkastare, dans och ett jäkla ståhej. Det kunde varit var som helst, men det var i Härjevad i en lada, där några bestämt sig för att lyckas och gjort det med råge.

Varför ens skriva om detta?

Jo, för jag har så länge sagt att man ska följa sina drömmar, sitt hjärta och tro på sig själv. Samtidigt har jag stått fast vid att sann lycka är den som kommer när man skapar något för andra, inte för sig själv. Och jag är ganska säker på att det är just dessa två faktorer som gör Vrickade teatern så galet bra. Det drivs av människor som lever sin dröm, tror på sin dröm och följer sina hjärtan. Det är sådant som märks när någon drar ett skämt i micken, om det är äkta eller inte. Så släng er i väggen, se och lär!

Annons

BYLINE: Cissi Hagberg ärverksamhetsutvecklare på Medborgarskolan