Skönhetssalongen Mycket i Skövde hade en välbesökt skönhetskväll på torsdagen och gav många tips inom hårvård och hudvård.

Johanna Thorstensson är frisör och hon höll bland annat en schampogenomgång. Då berättade hon om skillnaden mellan billigare och dyrare schampon och hur man tvättar för bästa resultat.

— Jag tycker man ska ta schampo, inpackning och sedan balsam. Man känner att håret är rent för det nästan gnisslar, just den känslan är inte alla vana vid och en del tror att håret är trasigt då, tipsar Johanna.

Hon gav också stylingtips och visade hur man gör de snyggaste lockarna med en styler och olika locktänger.

Annons

Att ta hand om sitt hår är något man behöver året runt och det är inget det går trender i på samma sätt som det gör med frisyrer. I vår är det korta frisyrer som gäller.

— Loblängden kommer också. Det är mycket blonda toner och softare mot hårbotten, som ombre. Lite pastelligare färger kommer också, som mauve, rosalila toner, tipsar Johanna och fortsätter:

— Överlag vad som kommer i branschen är mycket lockar. Permanenten is back! Både för tjejer och killar.

För killar är luggen vårens trend, det ska vara en flikigare lugg. Skin fade-frisyren är också fortsatt stor, med kortare på sidorna och längre hår på huvudet.

— Sen är det mustasch som gäller, säger Johanna.

För att bli vårvacker och få fin hud inför den nya årstiden så tipsar hudterapeuten Karin Thorstensson om att peeling är bra att göra nu.

— Huden har varit torr under vintern. C-vitaminserum är också jättebra för att boosta huden inför sommaren.

Under kvällen berättade också Anna Lätth, sjuksköterska som vidareutbildat sig inom estetik, om fillers och visade på en modell hur det går till.