I början av året damp det ner en förfrågan hos Skövdebandet Ammotrack. ”Den rockande kocken” Tobbe Hvornum undrade om de ville medverka med ett …recept i en kommande kokbok.
– Det började med att jag kom in på en blogg där det stod om Elvis Presleys favoritmacka, berättar Tobbe om bakgrunden till idén.
Att Elvis gillade mackor med jordnötssmör och bananer är det många som känner till, men vad äter svenska rockband helst?
Ammotrack behövde inte lång betänketid, ganska snabbt skickade basisten Jonas Jeppsson svar att de ville vara med.
Men de var inte snabbast.
– Redan 15 minuter efter att jag hade skickat in-…bjudan, fick jag svar från Bullet, säger Tobbe.
Över 50 band har tackat ja.
Det blir ganska varierat innehåll i kokboken, som kommer att heta Metal Munchers. Det beror på att banden har tolkat upp-…giften att skicka in material lite olika. Något band har skickat en hel meny och ett band har skickat in en rätt för varje medlem.
Ammotrack har gett Tobbe receptet på en soppa, men vilken sort är fortfarande hemligt. Soppan har följt bandet och för några år sedan gjordes storkok som sedan frystes in i portioner, för att tas med till replokalen där det fanns en mikro.
– Så receptet är inget vi tagit ur tomma luften, utan det är något som har följt med bandet. Soppan är lätt att frysa in, lätt att ha med sig och är lättäten. Man behöver mycket näring när man står i replokalen och använder huvudet extra mycket, säger gitarristen Patrik Gardberg.
Från början kom sopp-receptet från trummisen An-ders Franssohns mamma.
– Men jag har modifierat det lite, säger Anders.
Tobbe Hvornum har kallats ”den rockande kocken” sedan många år tillbaka, för att han alltid har rock strömmandes ur …högtalarna när han lagar mat.
Han har inte hört talas om att en liknande kokbok gjorts någonstans tidigare, och hoppas att något bokförlag ska nappa på idén. Målet är att ge ut den lagom till festivalsommaren nästa år, men innan dess planerar han en mindre omfattande första utgåva, som kan finnas klar till julhandeln i vinter.
Nyligen hade Ammotrack releasespelning på hemmaplan, för nya albumet Come die with us. Till …konserten på Valhall kom Tobbe för att se sina kokboksmedarbetare live. …Han gav brabetyg både till Ammotrack och supportbandet Browsing Collection.
– Jag har lite att göra om jag ska se alla 54 banden …live, säger han med ett brett leende.
 

Fakta

Den rockande kocken Namn: Tobbe Hvornum Bor: Borås Yrke: art director, multimedia-producent och..

Fakta

Den rockande kocken Namn: Tobbe Hvornum Bor: Borås Yrke: art director, multimedia-producent och webbdesigner Aktuell med: sammanställer en kokbok med …favoritrecept från 54 …svenska rockband – Metal Munchers ✓ har över 30 års erfarenhet av kulinariska äventyr ✓ har gett ut tio kokböcker tidigare – allt från mat till bakverk ✓ driver en hemsida med en matblogg   Ett urval av medverkande band: Ammotrack Bullet Dead by April Enbound Evergrey Graveyard H.E.A.T Mustasch Pain Sator