Peder Hägglöf är dömd till rättspsykiatrisk vård efter att ha misshandlat en man till döds i Skultuna utanför Västerås i september 2012.

Han har sedan dess vårdats på den rättspsykiatriska kliniken i Sala. Det var därifrån han rymde i samband med en obevakad permission i söndags. Peder Hägglöf rymde även från en bevakad permission från kliniken 2014, men kunde då efter ett par dagar gripas i Stockholm. En av anledningarna till att Peder Hägglöf har beviljats permissioner är bland annat att han är troende och har fått tillstånd att besöka gudstjänster.

Den första tiden efter söndagens rymning bedömde inte polisen i Västmanland att Peder Hägglöf kunde betraktas som farlig för allmänheten. Men när två dygn hade passerat och då han inte hade kunnat ta den medicin han är i behov av, bedöms riskerna vara högre.

— Om det finns ett missbruk och det här drar ut på tiden så att patienten inte får sin medicin så är det klart att det ökar riskerna, sa Bengt Jarl, verksamhetschef för rättspsykiatrin i Västmanland till Expressen på tisdagen.

På onsdagsmorgonen kom uppgifter om att Peder Hägglöf har gripits. Enligt TT vårdas han nu på en klinik i Skåne.