I slutet av hösten gör "Gasen i bôtten"-gänget comeback. 27 och 28 oktober äntrar Sören Frid, Per Wahlström samt Peder och Henrik Sveder tillsammans med ett gäng andra tidaholmare scenen på Sagateatern i Tidaholm.

"På Lon" är en musik- och humorföreställning där man tar publiken tillbaka till 50- och 60-talet, då countryn kom till Tidaholm. Showen handlar till stor del om ett gäng original från trakten som får uttrycka sig i ord och ton, däribland Ljungbacka-Erik.

— Detta blir en hyllning till dem och till Tidaholm. Tanken är att publiken ska kunna känna igen sig i Tidaholmshistorierna som berättas. De yngre besökarna kanske inte känner igen sig, men de får höra om hur det var när vi växte upp, berättar Peder Sveder.

Annons

Det kommer att bjudas på countrymusik och mycket skoj i föreställningen som Sveder beskriver som "inte buskis, men ändå lite småbuskis".

— Tanken är att det ska vara en familjeföreställning som vem som helst kan gå på. Det ska bli en trivsam kväll dit folk kan komma och njuta av musik och skratt utan att känna sig obekväma på något sätt.

Börjar öva

Biljetterna börjar säljas på Isabelles spelbutik på lördag, samma dag som Kräftivalen, men ännu har inte gänget börja öva tillsammans. Arbetet med showen har dock pågått ett bra tag och det mesta börjar nu bli färdigt.

— Nu handlar det mest om att prata ihop sig med alla, resonera och komma fram till vad som ska vara med och inte. Snart sätter vi igång och övar, berättar Sveder.

Han berättar även att det finns gott om material att ta utav, då han har samlat på sig idéer under flera års tid.

— Idén har funnits i ungefär tre år och sedan dess har man ju samlat på sig grejer man kan använda. Man fyller en kista med idéer som man sedan kan ta upp och dekorera. Det som inte används nu kanske man har nytta av en annan gång.