Vart tog Skaraborg vägen? frågade en inbiten Skaraborgare som sedan länge flyttat till Göteborg på grund av arbete och kärleken. Han berättade för mig att varje gång de besökte Skövde och passerade skylten ”Skaraborgs län” stannade han bilen och alla då sittande i bilen fick utbringa ett trefaldig ”Leve!”

Han, det numera göteborgaren - professor i statistik dessutom en viktig medlem i ”Skaraborgsakademin” - påpekade att ens ursprung är viktigt att komma ihåg, detta har inget med nationalism eller rasism att göra. För mig handlar det om ”lidelse” på samma sätt som den svenska flaggan. För länge sedan stals denna av diverse extra grupper på olika politiska ytterkanter och de patenterade flaggan till sin ”egen”?

Tolkade den enligt sin livsåskådning och politiska hemvist.

***

Respekt till modern, familjen. fosterlandet och flaggan borde vara var mans (kvinnas) skyldighet och - så klart - rättighet.

Att hänga en den svenska flaggan i en böjd flaggstång mitt i huvudstaden ser jag numera som ett dåligt och obegripligt skämt - varför just en svensk flagga? Varför en flagga? – min gissning är att provocera och förarga samt att ytterligare förstärka den försämrade respekten till vissa metaforer och i förlängningen enskilda människor.

***

Låter jag gammalmodig? Må så vara! Men för he – e, allt handlar om värderingar, respekt och naturligtvis tolerans! Detta är en av de viktiga fundamenten i ”livets mening”.

Vi skall tolerera alla typer av avvikelser (vem det nu är som skall avgöra vad en avvikelse är) så länge det inte kränker den enskilde och i akt och mening och har som enda uppgift: nämligen kränka.

Annons

Att kränka och häda andras stolthet - må vara religiösa förtecken eller andra, så som flaggor och symboler, är onödigt och bör ej göras.

En svensk flagga uppochner är att kränka och onödigt, en rondellhund som har sex med en staty som liknar en religiös ledare är lika dumt och fullständigt poänglöst. Att på sociala medier orera om andra människor fullständigt hämningslöst är inget annat är mobbing och ett enormt kränkande uppträdande. Jag må vara privat, offentlig eller vad det nu kan tänkas vara, det finns det inga ursäkter.

Låt oss ha respekt för varandra både i sociala medier och på offentliga platser.

Varför ta bort ”Skaraborgs län”? Jag är i alla fall SKARABORGARE I KROPP OCH SJÄL.

För övrigt:

...fick jag mig ett gott skratt här om dagen då jag öppnade ett paket jag fått på posten, ett vackert kort med texten ”ha en fin dag” på kortet hade Marianne Gustafsson ord KD Skövde skrivit ”då dina kunskaper i Kristdemokraternas värdegrund är väldigt bristfällig översänder jag vårt principprogram”

Detta som ett resultat på min förra krönika där jag påstod att Krisdemokraternas värdegrund borde (?!) vara kristendomen.

Blev ju genast fundersam om jag hade fullständigt fel i frågan varpå jag genast kastade mig över ”publikationen”. Döm om min avsaknad av förvåning!

Jag behövde inte läsa länge faktiskt så han jag inte längre än att läsa första raden. Jag citerar direkt från häftet PRINCIPPROGRAM KD KAPITEL 1 Första raden ”Krisdemokraternas värdegrund Kristdemokrati är byggd på kristen människosyn” vidare i häftet som för övrigt var mycket läsvärd fann jag på sidan 74-76 ett stycke som handlade om Gud och vårt ursprung. Måhända är det någon annan som glömt läsa denna fina publikation (om det nu är ok att sända 14 åriga ensamkommande flickor åter till platser där IS eller talibaner har makten)?