En anmälning, samt uppgifter om ett ytterligare ett tillfälle, om personrån kom in till polisen sent på söndagskvällen. Vid två olika tillfällen ska två pojkar och två eller flera flickor ha rånats av två okända gärningspersoner.

De två pojkarna ska ha tvingats lämna ifrån sig sina mobiltelefoner, men det är oklart vad flickorna som blev rånade blev av med. Det ska ha varit en annan person än rånoffren som anmälde händelsen till polisen.

– De har uppträtt väldigt hotfullt, och ena pojken blev hotad med kniv, säger Ulf Andersson vid polisen i Skövde.

Polisen vill nu ha hjälp att identifiera de misstänkta gärningsmännen. Enligt Ulf Andersson rör det sig om två män som är mellan 1.80–1.85 meter långa. En av männen har skägg och bar vid tillfället en röd keps. Båda hade mörka dunjackor, och en av männen hade ljusa byxor. Båda männen är mörkhyade.

– Det är intressant också att höra om någon har sett något nere på stan. De ska ha setts vid Nordea vid klockan 22.00, säger Ulf Andersson.

Anmälningarna kom in vid 23.30-tiden, och rånen ska ha skett vid 23.10 respektive 23.20 vid Helenaskolan i Skövde. Vid klockan 09.40 på måndagens förmiddag var gärningsmännen fortfarande på fri fot.