Det är sajten Apg29.nu som drivs av evangelisten Christer Åberg från Nässjö kommun som nu blivit polisanmäld.

En lång artikel om terrordådet i Stockholm och händelseutvecklingen där avslutas med Åbergs reflektioner. Bland annat skriver han: "Terrordådet är allt att döma ett muslimskt terrordåd. Trots att Sveriges flyktingpolitik har varit generöst mot muslimer och dess religion islam. Tacken för denna öppenhet är att muslimska terrorister mördar fyra människor i Stockholm city och skadar 15."

Något som fick Kristdemokraten Maria Hansson Nielsen, som tidigare var aktiv i Skara, att reagera starkt.

— Här har han gått långt över gränsen. De som gör det är kriminella individer. Att peka ut en viss religion som onda är hets mot folkgrupp på grund av religiös övertygelse, kommenterar hon.

Polisanmälan som gjordes på söndagen är inte den första som hon gjort mot sajten som hon menar sprider såväl islamofobi som homo- och transfobi.

Annons

Även hon själv har tidigare utsatts för påhopp inte minst i samband med sin egen könskorrigering. Men hittills har hennes anmälningar inte lett vidare. Men nu hoppas hon att polisen ska ta det hela på allvar och därför anmäler hon också ägaren till hemsidan för hets mot folkgrupp.

Hon menar att han vill få svenska muslimer att framstå som klandervärda och att han anklagar alla svenska muslimer som grupp för terrordådet i Stockholm.

Sajten har enligt egna uppgifter på sin hemsida haft närmare en halv miljon besökare per dag de senaste dygnen. Det i sig gör också att Maria Hansson Nielsen anser att det hela bör tas på allvar eftersom spridningen är stor.

Bland annat skriver Christer Åberg "Vänner: det går inte att ställa in sig hos ett vilddjur. Det hugger vem som helst som det kommer åt, för det är dess natur. Islam är ett sådant vilddjur."

— Jag hoppas att de sätter igång en förundersökning, jag ser honom gärna lagförd. Någon måste tala om att så här gör vi inte i Sverige.

Men Christer Åberg själv är inte orolig och han tror att polisanmälan mot honom inte kommer att leda någon vart. Att det skulle handla om hets mot folkgrupp kan han heller inte se.

— Alla muslimer är inte våldsamma, utan det är ideologin islam som är farlig. Det farligaste är att de förnekar Jesus, säger han.

Men du skriver om att muslimer visar tacksamhet för en generös flyktingpolitik genom ett muslimskt terrordåd och liknar islam vid ett vilddjur, är inte det att generalisera?

— Jag generaliserar inte. Jag skriver muslimer för att de är det, men det betyder inte att alla är onda. Alla nazister mördade inte, men det fanns de som var mördare. Jag predikar inte mot islam utan för Jesus. Det finns inget hat i min artikel, avslutar han.