På Facebooksidan ”Polisen djurärenden Väst” skriver man att Polismyndigheten har ett 30-tal hundar till salu. Det ska vara små hundar, blandras med bland annat Jack Russel. Det står även:

Nu säljer vi valpar, en kull som är 9 veckor och en kull som är upp mot 15 veckor. Från nästa vecka finns en kull till som då är 8 veckor. Priset är 6 000 per valp.

Annons

Inlägget har i skrivande stund delats nära 250 gånger. Bland kommentarerna reagerar några på en tidigare formulering.

Först till kvarn?! Högsterbjudande?!? Dom är väl inga möbler heller! - Skriver en person som backas upp av många andra. Polisen Stefan Hjertén, som är kontaktperson i detta fall, har däremot tagit bort den delen av inlägget.

— Det jag menade är att den som först blir godkänd får åka till kenneln och välja ut en hund, säger Stefan.

Enligt honom kommer hundarna från ett och samma ställe, där ägarna inte kunnat ta hand om dem ordentligt. För att säkerställa att hundarna hamnar i bra hem görs en kontroll, där man kollar upp de nya ägarnas familjeförhållanden och att de inte har djurförbud. Hundarna ska ha kommit in för ungefär 14 dagar sedan och har sedan dess varit på ett ”hundstall”, som Peter uttrycker det. Enligt honom har folk redan börjat höra av sig för att få köpa hundarna, som det inte ska vara något fel på.

— De mår alla bra, säger Stefan Hjertén på polisen.