Vid 00.30-tiden under natten mellan lördag och söndag kallades polisen till Timmervägen i Södra Ryd. Väktarna, liksom föregående natt från vaktbolaget Securitas, blev inte träffade av någon sten. Däremot blev det materiella skador på vaktbolagets bil.

Securitas-personalen uppges ha observerat en man i 20-årsåldern i samband med stenkastningen, men denne gick inte att återfinna för polis eller väktare trots spaningar under natten. Helgens oroligheter gör att Skövdepolisen tillsätter extra resurser för att utreda händelserna.

— Naturligtvis är det oroande att det har inträffat stenkastning i området två nätter i rad. Vi försöker att vara på plats och röra oss i Södra Ryd så ofta det går, men polispatruller måste ju ibland ge sig av och åka på andra uppdrag, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Annons

De båda ärendena om skadegörelse genomförs nu via inre spaning och polisen säger att de har fått vissa uppgifter om den misstänkte gärningsmannen från den gångna natten. Utredningsläget ser dock betydligt svårare ut kring det som hände natten mellan fredag och lördag då betydligt fler personer uppges ha varit inblandade.

Polisen har i nuläget ingen förklaring till varför väktare har utsatts under de senaste två nätterna.

— Mig veterligt finns det ingen särskild tidigare konflikt mellan väktare och boende i området, säger Christer Fuxborg, presstalesman för polisen i region Väst.

Helgens oroligheter i Södra Ryd är nu en fråga som både polisen och Securitas behöver arbeta med.

— Och även andra delar av samhället. Min uppfattning är att det sällan är någon som gör sådana saker på egen hand utan att det till stor del handlar om ett grupptryck. Någonstans är det ju ett fel i beteendet om någon väljer att ta upp stenar och kasta, säger Christer Fuxborg.

Polisen uppger att de gärna tar emot vittnesuppgifter från helgens händelser.