Albin Lindgren hade inför 1–2-förlusten mot Västerås öst in poäng för sitt Skövde IK i Allettan norra. Han leder den interna poängligan på 22 poäng och hade gjort fyra mål och en assist på de två senaste matcherna. Den 22-årige backen var ödemjuk när han analyserade den senaste tidens goda flyt i spelet.

– Det har varit mest tillfälligheter. I helgen var det mycket poäng i powerplay. Sen i dag satte vi inte någon i powerplay så det är bara tillfälligheter.

Annons

Skövde IK och Lindgren följde inte upp helgens fina spel där man segrade två gånger om. Efter den första perioden mot Västerås stod det 0–0 men efter en dålig start på den andra‚ där Västerås gjorde två snabba mål, fick Lindgren och hans lagkamrater lämna Billingehovs ishall utan poäng.

– De får en straff tidigt vilket ger momentum och 2–0 trygghet. Det var slappt i vissa händer och fötter även om vi gör match av det hela i slutet. Jag tycker inte vi är där hundra procent, säger Lindgren.

Hemmalaget satte press på sina motståndare i slutet av den tredje perioden och plockade ut målvakten. Närmare än en reducering kom man aldrig och halkar nu efter bland andra Västerås som klättrade upp på en tredjeplats i tabellen, sex poäng före Skövde, som dessutom har sex matcher spelade vilket är flest i den haltande tabellen.

Vad tänker du om den närmsta framtiden?

– Ska bli kul att åka upp till norrland och möta Boden och Kalix. Jag tycker vi har bra go i laget så det ska nog inte vara några problem, säger Albin Lindgren.