Han förklarade att eleverna på Plusgymnasiet kämpat länge med allt som skulle fixas och pusselbitar som skulle falla på plats för att hela evenemanget skulle bli just så bra som alla hoppats på.

– Det är hotell 15 som stått för arrangemanget, med allt från media till att planera bordsplaceringen och maten och drickat.

Eleverna bjöd på ett två timmar långt program späckat med underhållning, musik, stipendieutdelning och lärarfilm. Det fanns säkert många höjdpunkter, två av dem var modeshowen och Rob Bourne, känd från Idol, som uppträdde på PG Awards.

– Det ligger ett enormt arbete bakom det här. Eleverna blir bedömda för resultatet i ämnet konferens, förklarar Marcus Weinehall.

Eleverna får göra jobbet på riktigt och får betyg därefter.

– De får verkligen gå in i de olika rollerna och känna på hur det är att sätta ihop ett riktigt event.

Han hade bara lovord att komma med.

– De har varit helt fantastiska och jätteduktiga, det har varit roligt och det har skapat en sammanhållning i klassen och med andra elever på skolan, menar läraren.

Han kallade PG Awards för deras stora dag.

– De har varit spända, stressade och stolta och nu är vi här. När det här är över kan alla inblandade sträcka lite extra på sig, de har gjort ett enormt arbete, tycker Marcus Weinehall.

Samtliga lärare och elever var inbjudna till showen, även skolans rektor.

– De elever som har presterat bäst i sin klass utifrån olika kategorier får ett stipendium, till exempel årets serviceprofil, årets rookie och årets hotellier. Det är tre till fyra nominerade i varje klass och totalt blir det fjorton vinnare.

Eleverna Julia Andersson, Siham Isman och Manda Pettersson har varit med i pr-gruppen tillsammans med Lovisa Larsson.

– Något av det svåraste var att skaffa sponsorer, vi fick tag i två stycken och det är vi jättenöjda med, säger Manda och Julia.

Det roligaste var enligt trion att se slutresultatet av allt hårt arbete som de lagt ner.

– Allt som allt har vi nog varit ett 50-tal elever som varit engagerade i det här.

Trion var överens om att årets konferencierer hade kanske den tuffaste uppgiften.

– De får respons på sin insats direkt, vi andra får vänta tills efteråt. Men det ser ljust ut. Vi har haft bra planering och alla har haft bra koll på läget.

Jul