De tävlande kommer att göra upp om världsmästartitlarna i en vertikal vindtunnel där fritt fall kan simuleras i hastigheter över 300 kilometer i timmen. Tävlan sker i fem grenar varav Sverige är representerat i fyra. I grenen Dynamic 2-way kommer Sverige att representeras av laget DZK som består av Per Nissborg, 30, och Hercules Östberg, 28.

FAKTA: Dynamic 2-way

Lagen består av två personer som flyger dynamiskt. De tävlande har två moment att bemästr..

FAKTA: Dynamic 2-way

Lagen består av två personer som flyger dynamiskt. De tävlande har två moment att bemästra, ett öppet artistiskt program och ett där vissa rörelser ska ingå och som är samma för alla lag, men istället ska slutföras så snabbt som möjligt. Tävlas i Open och Junior.

Annons

Per Nissborg är en rutinerad fallskärmshoppare som gjort över 4500 fallskärmshopp och även arbetat som tandempilot runt om i världen med över 2500 tandemhopp i bagaget . Per är van vid stora tävlingar och har tidigare ställt upp i SM i fallskärmshoppning och SM i Indoor Skydiving.

Vindtunnelinstruktör

Per arbetar dagligen som vindtunnelinstruktör och har spenderat 100-tals timmar med att flyga vindtunnel. Just nu ligger Pers fokus på inomhusflygning och att förbereda sig på det kommande mästerskapet i Kanada.

– Det ska bli otroligt spännande att åka till Kanada och representera Sverige under VM, allt sitter som det ska och jag och min lagkamrat Hercules har finslipat vår flygning ordentligt inför VM. Jag har tävlat i många tävlingar men aldrig känt mig så förberedd som nu. Vi kommer gå för guld, säger Per Nissborg med ett stort leende.

Chanserna för Per att placera sig under VM ser sponsorn Bodyflight som stora.

– Sverige är ett fantastiskt idrottsland och nu har vi personer som är ytterst talangfulla, som är utmanare i internationell klass och villiga att satsa det som krävs - så självklart stödjer vi dem och vill hjälpa dem bli bäst i världen. Per är en av dem och han har det som krävs för en plats på prispallen. Vi ska sätta Sverige på kartan i en av världens mest fartfyllda sporter och framtiden ser extremt bra ut, särskilt som vi snart har en andra vindtunnel klar i Göteborg, säger Björn Gunnelöf på Bodyflight Stockholm.