IFK Skövdes ordförande Per Andersson understryker att klubben är nöjd med Liljestrands period som tränare, men att det efter tre år kan vara bra med en förändring.

Om Patrik Liljestrand

Patrik Liljestrand kom till IFK Skövde inför säsongen 2015-16 och har hela tiden haft familjen ..

Om Patrik Liljestrand

Patrik Liljestrand kom till IFK Skövde inför säsongen 2015-16 och har hela tiden haft familjen i Ystad.

Patrik har Kroppskultur i Uddevalla som moderklubb. Som målvakt firade han stora triumfer i Ystad där det blev SM-guld med Ystads IF 1992 och han var också med och tog OS-silver i Barcelona samma år.

Utlandsäventyret inleddes med en treårsperiod i Norge där han representerade både Stord och Drammen. Därefter blev det många tränarår i Tyskland. 1,5 år som assisterande tränare till Ola Lindgren i HSG Nordhorn följdes av TV Emsdetten som han tränade både åren 2004-08 och 2011-13. Patrik tog som tränare upp Emsdetten i tyska Bundesliga. Ett tag var han även i TuS N-Lübecke innan utlandsdelen avslutades med två år i polska NMC Powell Zabrze där det blev tredjeplaceringar i högsta ligan båda åren.

- Nu har dessutom både Patrik och klubben goda förutsättningar att hitta lösningar för framtiden, säger Per Andersson i ett pressmeddelande.

Att Patrik Liljestrand kommer att lämna IFK Skövde har inget att göra med att klubben haft det sportsligt motigt den senaste tiden – detta till stor del beroende på att truppen varit drabbad av sällsynt många skador.

- Laget har ändå visat bra spel under delar av många matcher. Nu gäller det få till det över 60 minuter. Då kommer också segrarna, säger IFK-ordföranden som även berättar att IFK Skövde HK håller på att se över hela klubbens organisation.

- Vår långsiktiga vision mot 2022 står fast med målet att vara en av de ledande handbollsföreningarna på elit- och juniorsidan.