Under sommaren står Galleri Sandströms dörrar öppna för besökare som vill skåda och köpa konst som dels innehåller verk från PA och Annelie, men även verk från de konstnärer som paret samarbetar med. PA Sandströms verk är huvudformade skulpturer i keramik. Han berättar att det inte finns någon logik i hans konst.

– Man får alltid nya idéer och ibland dyker det upp nya idéer när man väl är inne i ett projekt. Mycket av det kommer från lust och glädje av att vilja göra något. Vi går på 100 procent känsla och det finns ingen logik, säger han.

Annelie Sandström berättar att konsten för henne är väldigt personlig.

– Det är mycket personliga saker som jag lägger in i konsten. Jag får mycket inspiration från bland annat street art, collage, boardingpass och tidningar. Köper man en tavla så köper man en bit av mig, säger hon.

Sedan paret började samarbeta har de fått bra respons och kunderna uppskattar deras konst.

– Folk tycker att vi är en frisk fläck och vi får jättefina ord hela tiden, säger P-A.

Paret ställer inte bara ut sin konst i Falköping där de bor utan de har även ställt ut i andra delar av landet och inte minst i Europa och USA.

– Vi är ute jättemycket både i Sverige och utomlands. Vi bor här och älskar att vara här men samtidigt reser vi mycket, säger PA.

Annelie fortsätter:

– Vi får det bästa av två världar, tillägger hon.

Annons

Kunderna kommer från bland annat Skövde, Skara, Göteborg, Halmstad och Stockholm men de har även haft tre besökare från USA. I Miami och runtom i Florida är paret ofta på konstmässor. De har även ställt ut sin egna konst där. P-A berättar om varför Florida är så speciellt.

– Därborta är de vana vid att se ny och häftig konst. Deras ribba ligger väldigt högt och det finns väldigt många konstmässor, säger han.