Klockan 16.40 lokal tid i Australien körde en bil in i en folksamling mitt i centrala Melbourne. Ett 20-tal personer har förts till sjukhus, och bland annat ska ett litet barn har fått allvarliga skador i huvudet.

Ewa Ohlsson, som till vardags är känd som röst i P4 Skaraborg, befinner sig på plats hos sin dotter i Melbourne.

När nyheten om attacken nådde familjen berättar Ewa att de blev chockade – hon har själv befunnit sig på just den platsen flera gånger.

– Där det [attacken] inträffade är en väldigt central punkt, och man åker alltid förbi där när man är inne i city i Melbourne. Jag tänkte bara att tack och lov att vi inte var där just idag, berättar Ewa.

Polisen klassar händelsen som en "medveten attack" och har gripit chauffören och en passagerare i bilen, uppger The Sydney Morning Herald. Enligt australiensisk polis ser man dock ingen koppling mellan attacken och terrorism.

Annons

Vid klockan 19.30 lokal tid fanns det fortfarande inga uppgifter om de skadade, men hittills har inga dödsfall rapporterats.

– Vi får verkligen hoppats att det går bra för alla. Flera har ju förts till sjukhus, och bland dem ett litet barn i förskoleåldern. Jag tänker på alla de skadade och hoppas verkligen att det lilla barnet klarar sig, säger Ewa.

LÄS MER: Bilist kraschade in i folkskara – litet barn allvarligt skadat

När bilen körde in i folksamlingen var det mitt under rusningstid, och på hörnet av Flinders och Elizabeth Street var det fullt av människor som var på väg från jobbet, eller ut i julhandeln.

– Man undrar ju, vågar man verkligen gå ut i de centrala delarna av Melbourne? Ska man välja andra vägar, och gå där det inte är lika mycket folk? Det är klart man skräms av sådana här händelser, men det går inte att vara rädd hela tiden. Det här är fruktansvärt, men man ska inte låta rädslan ta överhanden, säger Ewa.

Det är dock inte första gången i år som en tragisk attack inträffar i Melbourne. I januari 2017 dödades sex människor och ett trettiotal skadades, då en 26-årig man körde över fotgängare på en gågata. Även här klassades händelsen som en medveten attack.

– Melbourne är en fantastisk stad, det finns så mycket kultur och mycket folk. Det här [attackerna] ska inte få förstöra det, avslutar Ewa.