Flera hundra elever, föräldrar, personal och andra intresserade vimlade på lördagsförmiddagen i korridorerna på Skövdes allra nyaste skola.

Raoul Wallenbergskolan har i dag 93 elever, men plats för många fler - 350 stycken.

— Det kommer att starta en ny klass efter jul, berättar rektor Peter Gejervall och konstaterar att framför allt intresset bland yngre barn är stort.

Annons

— Jag har 75 barn i kö till förskoleklassen nästa år och då har vi 50 platser.

Skolan omfattar barn från förskoleklass till årskurs sex och undervisningen skiljer sig en del från de kommunala skolorna. Man har en musikprofil och en engelskaprofil och alla elever läser dessutom mer engelska och matematik än vad den allmänna läroplanen kräver.

— Vi börjar smyga in engelska redan i förskoleklassen och förstärker även i andra ämnen, så att man berättar vad begrepp heter även på engelska, förklarar Peter Gejervall.

Man låter också eleverna läsa vissa ämnen utifrån var de befinner sig, vilket innebär att om man är duktig på exempelvis engelska kan få läsa tillsammans med äldre elever.

Skolan arbetar också medvetet med mål inför varje lektion, så att eleverna får veta vad de kommer att få lära sig och efter lektionen blir det en återkoppling, då eleverna berättar vad de lärt sig, vad de tyckte var intressant och vad som var svårt.

Under öppet hus-dagen visade eleverna hur lektionerna går till och de bjöd också på skönsång i matsalen, som kan konstateras i filmklippet här intill.