IFK Skövde stod för en stark höst med en väldigt stark avslutning. Laget vann fyra raka matcher och tog sig upp på åttonde plats i tabellen, den sista som ger slutspelsplats.

— Framförallt var avslutningen bra. Jag gick under hösten och väntade lite på att det skulle lossna, vilket det också gjorde i slutet. Det är skönt att vi har en kurva som visar att vi hela tiden blivit bättre, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand och jämför med förra säsongen:

— Vi har tagit sjutton poäng, det är lika många som förra säsongen men i år är det tio lag som har gjort färre mål än oss. Förra året hade vi gjort klart minst mål, så det är skönt för laget och föreningen att det går framåt.

Under uppehållet har IFK spelat tre träningsmatcher, två mot norska Arendal (en seger med 34-30 och en förlust, 19-41) och en mot HK Malmö (förlust 36-28).

Annons

— De här matcherna har varit bra för matchtempot, det blir helt annorlunda än att spela på träning. Under de här matcherna har vi haft lite problem med skador, men samtidigt har det gjort att andra spelare fått chansen, vilket är positivt.

I återstarten av Handbollsligan väntar alltså Sävehof, en av IFK:s största rivaler. Lagen har redan mötts två gånger under säsongen: I premiären i Partille Arena där Sävehof vann med 30-28, och i Arena Skövde inför uppehållet när IFK vann med 36-26.

— Sävehof lär vara ordentligt revanschsugna och jag tror det blir tufft. Men är vi bara på tårna och laddade så ska vi kunna ge dem en match.

Samtidigt är IFK skadedrabbade, och det med skador på spelare från, den under hösten så framgångsrika, förstasexan.

— Både Felix (Kasch) och Affe (Alfred Ehn) är tveksamma. Felix har en ligamentskada i handen och jag tror inte han kan vara med. Affe tog i förra veckan bort skenan som han haft efter sin handledsfraktur, men jag hoppas att han kan vara med, även om han är lite tveksam.

Däremot ser Liljestrand ut att få tillbaka två viktiga spelare.

— Både Totte (Christopher Hedberg) och Michael Andersson har varit skadade under de senaste två veckorna, men de ska kunna spela.

Matchen startar 19.00 i Partille Arena.