Två bilar, varav en med släpkärra, frontalkrockade av okänd anledning på riksväg 47 i närheten av Tåsseryd och Brusetomten på torsdagskvällen. Det i riktning mot Vara vid klockan 20.50.

– Kvänumstyrkan skickades till platsen. Två personer hade drabbats i kollisionen, säger Robert Hansén, styrkeledare vid räddningstjänsten i Västra Skaraborg, i en inledande lägesrapport om händelsen.

LÄS MER: En till sjukhus med ambulanshelikopter efter olycka

Enligt polisen var vägen inledningsvis helt avstängd i båda riktningarna. Ingen av de två personerna ska ha skadats, uppger polisen vidare.

– Men bägge bilarna måste bärgas, säger räddningstjänstens Robert Hansén.

LÄS MER: Somnade i domkyrkan – åtalas för knarkbrott

Drygt en timme efter olyckslarmet på riksväg 47 kom ytterligare ett larm, nu från riksväg 49.

Vid rondellen vid den östra infarten till Skara började en bil brinna i samband med en singelolycka.

– Bilen brann när vi kom fram, men den var inte övertänd. Någon person syntes inte heller till så polisen är förstås också inkopplad i det här, säger Mattias Wejshag, stabsbrandmästare vid samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Annons

Olycksområdet var inledningsvis avstängt en kortare tid. Övrig trafik ska inte ha påverkats i större omfattning av olyckan och det efterföljande räddningsarbetet, meddelar Mattias Wejshag.

– Bilen hade kört upp i rondellen och börjat brinna. Det stämmer att ingen person fanns kvar, så vi får se vilka brottsrubriceringar det här ärendet kan landa i. Men det kan bli tal om till exempel smitning, säger Lars Wallin, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen vid 23.00 på torsdagskvällen.

LÄS MER: Emma är ny ambassadör för Spädbarnsfonden