Danskan Nicoline Olsen kommer inte att stanna kvar i Skara HF. Niometersspelaren kom till SHE och Skara i vintras och väljer nu att lämna Sverige för att återvända till Danmark, där hon bland annat ska börja studera.

– Egentligen har vi vetat det hela tiden. När vi fick henne runt jul så sa hon att det kommer bli den här begränsade tiden. Hon spås en lysande framtid inom handbollen och vi hade givetvis hoppats på att hon skulle vara kvar hos oss, säger Gunilla Flink.

För att hitta en ersättare har Skara nu vänt blicken mot grannkommunen Skövde. Skara har varit i kontakt med Julia Böjeryd – som har två år kvar på sitt kontrakt med Skövde HF.

– Vi är intresserade och har pratat med henne, säger Gunilla Flink.

Böjeryd, som avslutade säsongen på lån i Karlstad-laget Hellton, har under säsongen polisanmält en lagkamrat i Skövde HF för trakasserier. Åtalet lades dock ner.

Hur ser ni på att Böjeryd har en turbulent säsong bakom sig med tanke på händelserna som inträffat?

– Det är inga konstigheter för oss. Vi gjorde en bedömning redan förra året att hon är en duktig handbollsspelare och det är det vi är ute efter. Sen har folk i lag olika personligheter och förutsättningar. Det som har hänt i Skövde har hänt i Skövde och det är inget vi bryr oss om, säger Flink.

– Vill Julia spela hos oss är det inga konstigheter.

Skaras ordförande hoppas att klubben kan göra klart med flera spelare under veckan. Redan i måndags inleddes arbetet med att erbjuda kontrakt till befintliga spelare.

– Vi har tagit steg framåt under de här dagarna, men än är ingenting på plats.