Falköpings Ölfestival såg dagens ljus första gången 2015, men genomfördes då endast i lite begränsad omfattning.

— Den var mer utformad som en ölmiddag, där vi endast kunde ta emot 70 personer. Vi genomförde dock två separata sittningar, säger Ulf Karlström från bryggeriet Nya Victoria.

Hoppas på fler

Det är just Nya Victoria som, tillsammans med Vilhelmsro Gårdscafé, står som arrangör för ölfestivalen, som i år genomförs lördagen den 13 maj.

Annons

— Förra året, då det var en festival i ordets rätta bemärkelse, så kom cirka 150 personer. Den siffran hoppas vi kunna förbättra något i år, menar Ulf.

Grundprincipen för Falköpings Ölfestival är att sex mindre bryggerier, alla inom tio mils radie från Falköping, ska delta.

— Åsalids Bryggeri och Nya Victoria återkommer i år och med största sannolikhet gör även Wifetrap Brewery samt Qvänum Mat & Malt det. Nykomling i gänget är Alingsås Bryggeri och sedan jagar vi för fullt en sjätte aktör, fortsätter Karlström.

Även middag

I samband med ölfestivalen, som startar under senare delen av eftermiddagen, kommer kören Gustavi stämmor att underhålla och dessutom finns det planer på ett forum med föreläsningar från de deltagarna bryggerierna.

— Dessutom kommer vi att arrangera en ölmiddag som ett arrangemang i arrangemanget. Det blir en trerättersmiddag och antalet biljetter till denna är begränsat till 30 stycken. Till varje rätt kommer man att få prova två olika ölsorter, berättar Ulf Karlström.