På söndagen tog Skövde IK emot Grums IK i den näst sista grundserieomgången i hockeyettan västra. Lagen, som sedan tidigare är klara för spel i allettan efter jul, bjöd publiken i Billingehov på en jämn match.

Relaterat: Skövde IK klart för allettan

Gästande Grums tog ledningen åtta minuter in i första perioden genom Linus Nilsson, som blev fint framspelad av den tidigare Skövde IK-spelaren Noa Lindqvist-Muci.

Först i slutsekunderna av första akten kom Skövdes replik. Rasmus Gustafsson tråcklade, med bara tre sekunder kvar att spela, in kvitteringspucken till 1–1. Och i inledningen av andra byggde hemmalaget vidare på det.

Nyförvärvet David Lundmark klev nämligen fram och presenterade sig på allvar för Skövdepubliken när han satte 2–1 i början av mellanakten. Och han såg länge ut att bli matchhjälte.

Relaterat: Succédebuterade i Leksand – nu är forwarden klar för Skövde IK
Så här såg det ut när David Lundmark fick fira i sin A-lagsdebut i Leksands IF i fjol. På söndagen fick han jubla efter att ha gjort sitt första mål i Skövde IK-tröjan inför ögonen på hemmapubliken i Billingehov.
Foto: Ulf Palm/TT

Uddamålsledningen stod sig nämligen länge och med lite mindre än tio minuter kvar att spela av ordinarie tid såg Skövde ut att gå mot tre poäng i grundseriens sista hemmamatch – men då föll man ihop.

14.02 in i tredje kvitterade Grums och efter 18.54 hittade Felix Bråtner en lucka bakom Skövde IK-målvakten Viktor Andersson, som räddade 17 av 20 skott på söndagen, när han satte matchavgörande 2–3. Ett resultat som innebar att gästerna fick med sig samtliga poäng från matchen.

Snöpligt för Skövde IK, som nu har två raka förluster och avslutar grundseriespelet på onsdag med att möta tabellfyran Lindlövens IF på bortais.

Annons

Relaterat: Bildextra: Se 123 (!) bilder från derbyt mellan Mariestad BoIS och Skövde IK

Matchfakta

Skövde IK–Grums IK

2–3 (1–1, 1–0, 0–2)

Mål, Skövde IK: Rasmus Gustafsson,..

Matchfakta

Skövde IK–Grums IK

2–3 (1–1, 1–0, 0–2)

Mål, Skövde IK: Rasmus Gustafsson, David Lundmark.

Publik: 985.