Trots sin ålder på 22 år har Alice Nyfjäll gått igenom två korsbandsskador. Dessutom spolierades säsongsavslutningen i våras av det andra knäet som överbelastats och gjort henne indisponibel för spel.

I förra veckan opererades Nyfjäll i det tidigare korsbandsskadade knäet. En på förhand enkel behandling av menisken skulle genomföras och därefter skulle en månads rehab följa innan hon förhoppningsvis var tillbaka på handbollsplanen.

LÄS MER: Elsa Helle lyfte efter flytten från Skara HF – pikar klubbens talangutveckling

Men nu blir återhämtningstiden betydligt längre än så.

22-åringen vaknade ur narkosen i god tro om att snart vara tillbaka med klister i händerna. Beskedet hon sedan fick av läkaren förstörde den planen.

LÄS MER: Ewelina Ström om tuffa tiden: ”Funderade på om man var för svag”

– De såg värre ut än vad de trodde. Det var skador på brosket också som gjorde att de var tvungna att borra för att stimulera fram nytt brosk. Läketiden är fyra till sex månader – det är allt jag fått höra. Sen ska man bygga upp sig vilket gör att det är svårt att säga en exakt tid, säger en nedstämd Nyfjäll.

Annons

LÄS MER: Johansson trivs i Skara: "Känns lite som att komma hem"

Måste kännas tungt?

– Ja, det känns skittungt med tanke på att jag har gått igenom två korsbandsskador redan och den nytändningen som finns i laget med nya spelare i laget. Man trodde att rehabtiden var över men nu är det bara att sätta sig in i det igen.

Alice Nyfjäll har ett plus ett år kvar på sitt kontrakt med Skara HF.

LÄS MER: Trotjänaren stannar i Skara HF – truppen klar inför säsongen