Branschorganisationen Sveriges Byggindustrier utdelade i veckan stipendium till en av avgångsstudenterna från byggingenjörsprogrammet vid Högskolan i Skövde.

Årets stipendium tillföll som ett bevis på branschens uppskattning för goda studieresultat och uppvisad entreprenörsanda. Josefin sökte byggingenjörsprogrammet eftersom hon tyckte att det lät roligt och spännande, men menar att hon inte riktigt visste vad hon gav sig in på.

Idag är hon väldigt glad över att det blev bygg och att det blev i just Skövde.

– Byggingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde har gett oss studenter en helt unik inblick i och kontakt med branschen här i Skaraborg som har känts väldigt givande, säger Josefin i ett pressmeddelande.

Hon kommer ursprungligen från Göteborg, men bor numera i Skövde. När studierna är klara i juni börjar hon på Skanska i Skaraborg. Hon ser fram emot att äntligen få komma ut i verkligheten och lära sig hur det fungerar i praktiken. Josefin tackar Sveriges Byggindustrier för stipendiet och för det fina stödet som har visats henne och hennes klasskamrater under de tre åren på Byggingenjörsprogrammet.