Numera håller de till i samma byggnad som glasmästeriet på Kaplansgatan 30 i Skövde. De före detta industrilokalerna har totalrenoverats och erbjuder nya möjligheter, både vad gäller utrustning och tid.

– Det finns ett stort intresse för poledance och nu kommer vi kunna driva verksamheten på heltid, berättar Mina Billing, ägare och en av de tre instruktörerna. Förutom poledance erbjuder de även kurser i burlesque och stretching.

Annons

Samarbetet med Friskis & Svettis har fungerat bra, men Mina konstaterar att det ändå är dags att bli eget. I och med de nya lokalerna kommer de kunna hålla kurser varje kväll, samt ta emot grupper och hålla i events på helgerna.

Flytten innebär också att de har plats för längre stänger. De nya stängerna är fyra meter, vilket kommer vara användbart för de som tränat ett tag och kanske känner att de vill börja tävla. Totalt kommer lokalen ha elva stänger, av både fyrametersvarianten och den mer vanliga på två och en halv meter.

– Det är viktigt att stängerna blir stabila och säkra men vi har haft en väldigt bra snickare, förklarar Mina.

Elva stänger innebär ganska små grupper, men träningen kräver ändå ganska personlig handledning och Mina är nöjd med de nya lokalerna och de möjligheter som de erbjuder.

– De nya tiderna innebär att det kommer fler som vill träna. Det är fyra veckor kvar tills vi startar men vissa kurser är redan fulla, berättar Mina.