Mamma Annika, 33 år, och pappa Conny, 41 år, har 8 barn som är mellan 1 och 13 år. Första säsongen sändes förra året och nu är de alltså tillbaka.

Har livet förändrats sedan ni blev publika?

– Det är ingen stor skillnad egentligen, vi lever på som vanligt. Men visst får vi lite igenkänning då och då, säger Conny Pettersson.

Sedan inspelningen startade ett år tillbaka har vardagen präglats av två föräldrar hemma i stället för en. I januari välte Conny med sin truck på arbetsplatsen Volvo i Skövde. Det ledde till att hans armbåge skadades, och Conny har varit sjukskriven sedan dess.

– Det vara både frustrerande och underlättande. För familjens logistik har ju min tid hemma gjort att jag kunnat vara med mer de tider jag annars arbetat. Under sommaren har vi spontant kunnat åka iväg en sväng med barnen allihop, och under skoltid har det underlättat en del vid hämtning och lämning om de yngre sovit när man ska iväg.

- Och det hade kunnat gå värre. Snart ska jag börja arbetsträna.

Tufft missfall

Året har varit tufft, med två missfall, men nu är Annika Pettersson återigen gravid och barnet väntas komma i mars.

Annons

– Det är alltid tufft, det kan man aldrig komma ifrån. Samtidigt har vi varit lyckligt lottade att ha fått så många barn, säger Conny Pettersson.

En annan förändring är dottern Isabella, fyra år, som på eget initiativ velat börja på förskolan.

– Egentligen har vi sagt att barnen inte ska gå på förskolan men Bella ville prova. Hon är mer bestämd än de andra, säger Conny Pettersson.

Men vad av detta som rullas upp på torsdag blir lika mycket en nyhet för tv-tittarna som för familjen Pettersson som inte förärats någon förhandsvisning.

Vad hoppas du att de har klippt bort?

– De har redan släppt klippet när vi slänger soffan. Det innehöll kanske lite för mycket information, haha. Men det är bara med glimten med i ögat, skrattar Conny Pettersson.

Blir det en tredje säsong?

– Det är väldigt intensiva helger med inspelningar, så det får ungarna avgöra. Det blir många omtagningar och det är påfrestande för barnen. Att gå genom en dörr kan tas om 2-3 gånger, berättar Conny Pettersson.

Vad har ni för planer framöver?

– Vi tar det som det kommer, nu ligger mest fokus på att komma tillbaka till jobbet. Men vi ska fortsätta renovera huset också.

14 september är det säsongsstart på kanal 7.