Fredrik Axelsson är en mångårig vän med medlemmarna i bandet. Han har funnits i kulisserna sedan en längre tid och förväntningarna är stora när han nu ska fylla Joakim Ståhls skor.

 

Fakta

Fredrik Axelsson, ny basist i The Gloria Story.

Foto: Julia Berg

Fakta

Fredrik Axelsson, ny basist i The Gloria Story.

Foto: Julia Berg

- Fredrik Axelsson är rätt man på rätt plats, berättar bandet i ett pressmeddelande. Han har ett rakare och renare basspel, som sannolikt kommer driva gruppens sound åt ett något tyngre håll. I likhet med övriga medlemmar så bultar hans hjärta för riffbaserad 70-tals-rock.

 

Annons

Joakim Ståhl kommer nu att ägna sig åt sina soloprojekt. Även om hans beslut att lämna gruppen kommer olägligt - The Gloria Story är mitt uppe i sin sommarturné - så har det inte vållat någpn osämja. Bandet visste om att den tidigare basisten rört sig åt ett annat håll.

- För att fungera i ett hårt satsande band som The Gloria Story måste alla medlemmar vara ombord, med själ och hjärta till 110 procent. Man måste leva och andas Gloria Story, menar bandet.
Fredrik Axelsson premiärspelade med The Gloria Story på Törebodafestivalen i helgen. Nu närmaste väntar Hamnfesten i Hjo den 12 juli.                                             

 

Ytterligare en spelning blir det i Skaraborg i sommar. Den 28 juli är gänget förband till Dead By April på Olstorps festplats i Tidan. Därefter väntar Stockholm och Växjö innan Skövdekillarna åker på turné utomlands.