Lagom till Malibus 30-årsjubileum öppnas nattklubben på nytt. På lördag hålls en nostalgikväll.

— Det kommer att bli party, bara folk kommer dit, tror Pär Winberg, som själv har många goda minnen från Malibu.

Han jobbade bland annat som discjockey där och spelade under många danskvällar.

— Det var en oerhört rolig tid när jag tänker tillbaka. Skara var så hett då och när det gäller Malibu var det så osannolikt att det skulle finnas där mitt ute i igenstans. Det var en som en blandning av en nattklubb och en stor folkets park, säger han.

På lördag står han i dj-båset igen. Då ska alla gamla hits spelas igen.

— Ja, det blir bara musik från 87-92, åren då Malibu var som hetast, inget annat, understryker Pär Winberg, som då det begav sig gick under namnet PK Fresh.

— Musikaliskt kommer alla att känna igen sig. Det kommer att bli en nostalgitrip deluxe. Jag hoppas att det blir ett jävla tryck.

Och även ljusmässigt kommer besökarna att känna igen sig. Stjärnhimlen i taket finns kvar och nu har en ljud- och ljusrigg á la 80-talet satts upp som minner om gamla tider.

Arrangör för kvällen är Skara sommarland tillsammans med Rosers salonger, som står för serveringen under kvällen.

— Vi tyckte att det var synd att inte använda lokalen. Den är bra och vi har förstått att när det väl dras ihop något så är det väldigt uppskattat. Det blir ju en möjlighet för oss äldre att uppleva gamla minnen samtidigt som det innebärpositiv poublicietet för Sommarland och Skara, säger Sommarlands vd Janne Nilsson, som själv har många goda minnen från Malibu.

— 1988 var jag på muckarresa där. Då stod Lili och Susie på scen och lumparkalsongerna haglade. Dock inte mina, tillägger han med ett skratt.

Nostalgikvällen på Malibu är bara början på en ny era för nattklubben. Den 17 juli återuppstår diskoteket på nytt. Då står lokala bandet Bröderna Haks på scen och även i samband med Sommarland live planeras för att hålla öppet på Malibu.

— Då kan de som efter konserterna vill fortsätta kvällen gå dit, säger Janne Nilsson.