Göran och Linda Löfwing har en stor förkärlek till Broddetorp. Den har bara växt större och större för varje år.

— Vi kommer bägge två ifrån bygden och har alltid känt att det är här vi vill stanna. Att jobba långsiktigt har varit givet för oss ända sedan starten. Nu när staten satsar mycket på Hornborgasjön känner vi att vi också vill passa på att göra detsamma. Det är det minsta vi kan göra för alla våra fina gäster – utom dem vore inte vårt arbete möjligt. Besöksantalet ökar hela tiden och vi har otroligt mycket besökare ifrån hela Sverige, men även från olika delar av Europa, menar Göran.

Vill kunna fascinera

Medan restaurangdelen och köket blir dubbelt så stort får konsten mer utrymme på köpet. Bland annat ska en äventyrsgång med konst skapas.

Annons

— Det är en ambition vi haft sedan vi köpte gården. För oss är det nämligen väldigt relevant att visa att konst är häftigt och inte så komplicerat som somliga verkar tro. Vi vill även fånga upp de yngres konstintresse tidigt, förklarar konstnären.

Det är Löfwings förråd som ska byggas om till en annorlunda smal passage där det ska vara svag belysning och mycket mystik.

— Det kommer definitivt att bli annorlunda mot resten av utställningarna och påminna om en slalombana, utlovar Göran.

"Som ett barn"

Parets dröm är att hela renoveringen ska vara klar lagom till Alla hjärtans dag-helgen, men Linda medger att det kan vara lite väl optimistiskt tänkt:

— Jag är medveten om att det är mycket kvar, så det enda jag vågar säga i nuläget är att jag ska vara varm i kläderna till Transäsongen i alla fall. Men det här känns hur som helst jätteroligt. Jag har velat ha ett större kök länge, så nu är jag lika förväntansfull som ett barn väntandes på julafton. Det är fantastiskt.

— Min fru förtjänar verkligen en egen stor ateljé efter hennes kämpande med mathantverket. Det är på tiden att vi rustar upp lite här och skämmer bort varandra, konstaterar Göran.