I maj förra året tog drömmen om ett konstsnöspår i vinter slut. Istrums skidklubb hoppades kunna få 1,5 miljoner kronor från kommunen. Men kultur- och fritidsnämnden sa nej.

Fakta:

Närheten till Istrum gör att 30000 kommuninvånare från Skara och Götene snabbt når till kons..

Fakta:

Närheten till Istrum gör att 30000 kommuninvånare från Skara och Götene snabbt når till konstsnöspåret .

Istrums SK bedriver sedan 1935 idrottsaktiviteter med basen i ett samhälle med 180 invånare.

Framgångsrik och hälsobefrämjande verksamhet finns inom sektionerna Friidrott, Orientering, Boule, Bordtennis och Längdskidåkning.

Möjlighet finns att utöka till spårlängden till över 2 km.

Men ett konstsnöspår nästa år kan det nu bli - framförallt med hjälp av Sparbanken Skaraborg.

— Vi är mycket glada och tacksamma att Sparbanken Skaraborg tycker vår satsning på längdskidåkning är helt rätt, säger Istrums SK:s projektgrupp, som nu tagit ett rejält stavtag framåt.

Projektet är nu väl framme, då alla tillstånd med myndigheter och markägare är klara.

Istrums SK vill även tacka de berörda markägarna för sin positiva inställning och det goda samarbetet.

Bidraget från Sparbanken Skaraborg utgör en stor del av den totala kostnaden för projektet, men för att kunna starta igång aktiviteterna på allvar behövs mer pengar.

Annons

Istrums SK hoppas nu att resterande del skall bli klart inom kort, då kan arbetet komma igång senast under våren, med exempelvis grävarbeten för den vattenmängd som behövs för snöproduktionen.

— Vi hoppas givetvis även att ett antal företag ser denna möjlighet till friskvård för sin personal och välkomnar dem att ta kontakt, säger projektgruppen i ett pressmeddelande.

Om Istrums SK får klart inom kort kommer kommunens invånare att kunna åka längskidor under 3 sammanhängande månader nästa säsong.

— Vi hoppas att direkt från start ha 1,4 kilometer skidspår på vårt redan fina elljusspår. Slingan består då av planare del och en mer teknisk och kuperad del.

För de nya och yngsta skidåkarna kommer en skidlekplats på hela 3500 kvadratmeter att finnas.

Förutom Sparbanken så har Istrums SK en välkänd skidåkare med på satsningen. Marcus Hellner är nämligen engagerad i projektet, som han ser som helt rätt för att aktivera ungdomar.

Marcus Hellner kommer att ha en roll i konstsnöspåret. Istrum SK talar inte om vad det gäller förrän finansieringen är helt klar. Och Vinter-OS 2018 är avklarat.

Hela satsningen bygger i grunden på barn och ungdomars vinteridrottande samt att nationalidrotten längdskidåkning vidareutvecklas.

Istrums SK:s bidrag till hälsa och välmående fortsätter således.