Det är franska Nrj som äger de frekvenser som Rix fm tidigare sänt på. Rix fm går under koncernen MTG radio som länge haft ett samarbete med franska Nrj. Nu har dock koncernen SBS radio tagit över samarbetet. SBS radio äger kanaler som Nrj, men även Mix megapol och Rockklassiker. Förr fanns Nrj på flera orter i Sverige, inklusive Skövde, men under senare år har de endast funnits i storstäderna Göteborg, Stockholm och Malmö. 

Annons

– MTG radio blir av med totalt 20 frekvenser som vi tar över. Sedan första januari finns Nrj på 22 orter i Sverige, säger Jakob Gravestam, marknadsdirektör på SBS radio.

Det kommer dock ha skett lite ändringar i Nrj:s program mot när de tidigare fanns i Skövde. 

– Kanalen har blivit lite äldre, det är alltså inte bara ny musik. Sedan kommer vi sätta in ett morgongäng från och med måndag med bland andra Martin Björk som programledare. Morgonprogrammet är det som tidigare var Vakna med The voice, men som nu är Vakna med Nrj och även kommer direktsändas på kanal 5.

 

 

Rix fm menar att de gärna hade fortsatt sända på en ny frekvens men att Post- och Telestyrelsen som utfärdar radiotillstånd säger att det inte finns plats på FM-bandet för fler radiokanaler. De poängterar dock att de fortfarande finns kvar via sin webbradio och att digitaliseringen av radio börjar 2013, vilket innebär att man om några år kommer få ett större och bredare utbud av kanaler. Förutom Skövde så slutar Rix fm sända i Blekinge, Dalarna, Götland, Halmstad, Hälsingland, Kalmar, Södertälje, Värnamo och Örnsköldsvik.