Allt eller inget, slutspel eller inte. Mycket stod på spel i SHE under fredagskvällen och inte minst för Skövde HF. En seger hemma mot Lugi HF var ett måste i den sista omgången, samtidigt som Skara HF var tvungna att förlora hemma mot VästeråsIrsta HF samtidigt.

Hoppet om en slutspelsplats ödelades dock tidigt för Skövde HF.

I Skövde Idrottshall fick Skövde HF en tung start på kvällen. Dels på grund av Lugis effektivitet, dels på grund av Skövde HF:s brist på den samma. De facto dröjde det till 11.49 på klockan innan Skövde lyckades sätta sitt första mål för matchen, då genom Elisabeth Collado.

Vid den tidpunkten hade Lugi redan gjort sex, samtidigt som Skara HF såg till att ta ett stadigt grepp om ledningen mot VästeråsIrsta.

Dessa faktum blev tuffa att vända för Skövde och med facit på hand en omöjlighet. Trots en uppryckning mot slutet av första halvlek var ställningen i halvtid 7–12 i Skövde, medan Skara HF ledde med 16–7.

"Hade inte den taggen i dag"

Till slut blev resultatet 18–28 i Skövde, efter ytterligare en halvlek där Lugi utnyttjat sina lägen bättre än hemmalaget. Samtidigt rodde Skara HF hem segern i Skara och sin första slutspelsplats någonsin.

– Det känns skit. Med tanke på att vi inte på något sätt spelar som vi ville spela i dag, säger Skövde HF:s Johanna Flygelholm efter matchen.

Vad gick fel?

Annons

– Alltså vi spelar bra stundtals, men i andra halvlek tappar vi det helt. Vi spelar utan fart, stillastående och hjälper inte varandra.

Ni ligger under med sex mål efter elva minuter. Hur påverkar det er mentalt?

– Först och främst – för mig som spelade – kändes det tungt att få en sådan start. Men vi låg ju under med sex mål mot Kristianstad också, så det var ingen som trodde att det var kört. Vi skulle bara kämpa på. Men vi hade inte den taggen i dag.

Resultatet innebär alltså att Skövde HF för andra året i rad ställs inför nedflyttningskval. Vem de ställs mot står än så länge oklart, men att Skövde HF skulle åka ur finns inte på kartan enligt Flygelholm.

– Så klart att det är tråkigt att behöva kvala ner. Men vi gjorde ju det förra året också, så vi har en ganska bra känsla ändå. Vi ska inte åka ur, det ska vi inte. Det är ingen som tänker så. Men kval är ett kval och det suger.

Skövde HF–Lugi HF

18–28 (7–12)

Målskyttar, Skövde: Elisabeth Collado (4), Nora Jakobsson van Stam (4..

Skövde HF–Lugi HF

18–28 (7–12)

Målskyttar, Skövde: Elisabeth Collado (4), Nora Jakobsson van Stam (4), Elma Örtemark, Julia Ehn, Anna Dalström (2), Hannele Nilsson, Cecilie Specht (2), Emma Wahlström, Johanna Flygelholm (2).

Publik: 785