Den kvinna i 60-årsåldern som hittades död vid ett motionsspår i Ulricehamn hade en chefsposition inom kommunen.

— Många är väldigt ledsna och chockade. Hon har jobbat i kommunen väldigt länge i olika funktioner och var en mycket omtyckt och uppskattad medarbetare, sa Cecilia Knypegård, säkerhetssamordnare i Ulricehamn efter att det misstänkta mordet berättats för kvinnans kollegor.

Anhöriga larmade polisen

Kvinnan begav sig med bil till motionsspåret vid Mulleberget i Ulricehamn vid 15.00-tiden den 24 oktober. När inte kvinnan kom hem vid 16-17-tiden som uppgivits blev anhöriga oroliga och tog sig till motionsspåret för att leta efter henne.

När inte kvinnan hittats vid klockan 18.40 kontaktades polisen som satte in hundar i letandet. Ungefär två timmar senare anträffades kvinnan död längs med motionsspåret.

Ett par glasögon tillhörande kvinnan ledde polisen till den misstänkta brottsplatsen.

”Man behöver vara vaksam”

Annons

Trots att polisen har topsat uppemot 1 000 personer har man inte fått någon DNA-träff, och det misstänkta mordet har gäckat polisen i flera månader.

– Man behöver vara vaksam. Vi vet inte vem som är gärningsman, och innan vi vet vem som är det kan vi inte garantera att det är en person som slumpartat har gett sig på den här kvinnan, sa Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg, till P4 strax efter mordet.

Går ut med signalement

Under torsdagen den 11/1 2018 verkar polisen dock ha fått ett genombrott – via Borås Tidning går polisen nu ut med signalement på en man som ska vara intressant i polisutredningen.

Polisen söker efter en man klädd i mörk jacka av längre modell, med en krage uppdragen mot halsen, stickad mössa och mörka skor med vita detaljer, skriver tidningen.

Signalementet gäller enligt Borås Tidning en "eventuellt misstänkt" man, som polisen nu vill ha kontakt med i samband med mordet i ett motionsspår i Ulricehamn i oktober.

Polisen vädjar om vittnen

I nästa vecka kommer polisen att utöka sökningen till hela Ulricehamns kommun, vilket innebär att fler män kommer att kallas till dna-topsning och förhör, skriver TT.

Polisen uppmanar alla som kan ha gjort någon iakttagelse att höra av sig. Har du sett något? Kontakta polisens tipstelefon på 11414.