Åtal ska enligt det senaste beslutet vara väckt före den 18 april.

Den misstänkte 18-åringen är alltjämt häktad på sannolika skäl för mord. Det är den högre misstankegraden. Polis och åklagare är förtegna.

– När det gäller så här allvarliga brott råder en stark förundersökningssekretess, har Jonas Rydén, chef för grova brott i Örebro, tidigare uppgett för tidningen.

Det var den 11 januari i år som offret, en man i 20-årsåldern, hittades på en offentlig toalett på Järntorget i centrala Örebro. Han dödförklarades senare på sjukhus.

Under utredningens gång har bevisen mot 18-åringen från Skövde stärkts. Polisen har uppgett att det finns teknisk bevisning mot den misstänkte Skövdebon. Men vad den består i har man inte velat kommentera.

Den misstänkte har genomgått en sinnesundersökning och enligt Rättmedicinalverket kan det inte uteslutas att 18-åringen både vid brottstillfället och vid undersökningen led av en allvarlig psykisk störning.

Han är sedan tidigare dömd för häleri, stöld och brott mot knivlagen.

– Jag kan bara säga att vi arbetar vidare med fallet, har Jonas Rydén sagt.

Enligt Anders Sjöberg, polisområdeskommunikatör vid Örebropolisen, går mordutredningen bra.

– Det sista jag hörde var att utredningsläget är positivt. Det finns ingenting som tyder på att vi inte ska komma i hamn med det här, säger han till Nerikes Allehanda.

Annons

Nu har åklagaren alltså fått besked om förlängd tid innan åtalet lämnas in. Åtal ska vara väckt senast den 18 april.