Tina och Kerstin Olby startade möbelsnickeriet år 1980 och har sedan dess drivit det med mycket själ och hjärta och lyckats bygga upp ett möbelsnickeri som levererat möbler till några av Sveriges, och till viss del världens, mest prestigefulla miljöer som ambassader. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

De nya ägarna Mathias Tholin och Kim Hovbjer ser mycket positivt på att driva vidare företaget.

Annons

— Det är fantastiskt att det finns en sådan här skatt till möbelproduktion kvar. Vårt mål är att Olby ska bli ett välmående företag igen, säger Mathias.

De nya ägarna är från Skövde och vill fortsätta driva företaget i systrarnas anda. Personalen från möbelproduktionen arbetar kvar och är otroligt värdefull, skriver företaget.

Olby Design ligger på Mariesjö i Skövde och där satsas det på att kunna visa upp snickeriet för intresserade personer betydligt mer än vad som gjorts tidigare. Fokus ligger på att fortsätta producera möbler av god kvalitet.

— Vi fortsätter producera Kerstins möbler men har även börjat en produktutvecklingsprocess där vi samarbetar med nya formgivare och har som mål att kunna presentera några nya möbler under februari 2019, säger Tove Sventoft som är anställd för att tillsammans med Mathias och Kim driva Olby Design vidare.

— Vi ser väldigt positivt på framtiden och har god tilltro till att kunna få detta företag att må bra igen.