Skövdebaserade speltillverkaren Coffee Stain Studios skapade getspelet som tog världen med storm. Nu kan Di Digital rapportera om bolagets stora vinster. Tidningssajten har granskat Coffee Stain Studios årsredovisning och siffrorna avslöjar vinster på svindlande 88 miljoner kronor under 2015. Det är en ökning i vinst med 38 procent i jämförelse med i fjol.

Spelet släpptes 2014 och spred sig snabbt över världen. Skövdespelet uppfattades som udda, av många som roligt, men säkert av minst lika många som meningslöst. Goat simulator lyckades i alla fall tjusa spelare världen över med sin unika idé, en get som kan förstöra det mesta. Något som omsättningen på 127 miljoner kronor i fjol vittnar om. Framgångarna gör nu skaparna till mångmiljonärer.

Annons

Skövde Nyheter diskuterade redan i januari framgångarna med Coffee Stain Studios själva. Då sade Armin Ibrisagic, PR-ansvarig i firman, att en förklaring till framgången var att göra ett spel utan en specifik målgrupp.

– Under 2015 fokuserade vi på att utveckla spelet på alla plattformar, inte bara för PC. När man finns tillgänglig på fler plattformar ökar intäkterna så helt oväntat är det inte, sade Armin Ibrisagic.

Han berättade då också att företaget kommer att fortsätta att utveckla sin kassako, eller snarare kassaget.

– Så länge folk vill spela Goat Simulator kommer vi fortsätta att utveckla spelet. Samtidigt planerar vi för vad som ska ske i företaget i framtiden. Vi måste ha fler ben att stå på än Goat Simulator.

Det är heller ingen slump att spelat skapades i just Skövde.

— Skövde och Stockholm är de bästa städerna i Sverige att starta ett spelföretag i. I Skövde är det särskilt bra att ha högskolan bredvid oss, berättade Armin Ibrisagic i januari.